Αρχική > Event > Εγκαινιάστηκε το ΚΑΠΗ στην Δ.Ε. Κεραμειών
22 Απρίλιος, 2013
Πρώην Δημαρχείο,

Εγκαινιάστηκε χθες, Δευτέρα 22 Απριλίου 2013, στην Δ.Ε. Κεραμειών, στον χώρο του πρώην Δημαρχείου, το Κέντρο Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ), το οποίο ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες την λειτουργία του.

Όπως τόνισε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, “μια από τις βασικές προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής των Χανίων, από την ανάληψη των καθηκόντων της, υπήρξε η στήριξη αλλά και η επέκταση των κοινωνικών δομών του νέου «Καλλικρατικού» Δήμου. Αυτό αποδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι είμαστε δίπλα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, προτάσσοντας την κοινωνική πολιτική ως κυρίαρχη πολιτική στη δύσκολη περίοδο που βιώνει η χώρα μας και οι πολίτες της”.

“Το ΚΑΠΗ Κεραμειών είναι το τέταρτο νέο ΚΑΠΗ που λειτουργεί η Δημοτική Αρχή τα τελευταία δύο χρόνια, μετά από εκείνα του Βαμβακόπουλου, Δαράτσου και Κουνουπιδιανών, και το 11ο συνολικά σε επίπεδο Δήμου», τόνισε ακόμη ο κ.Σκουλάκης, προσθέτοντας ότι στο εν λόγω ΚΑΠΗ εφαρμόζεται και το Πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, με σκοπό την παροχή καθημερινής φροντίδας σε μη αυτοεξυπηρετούμενα, πάσχοντα, μοναχικά ή και οικονομικά αδύναμα ηλικιωμένα άτομα της συγκεκριμένης Δημοτικής Ενότητας.

Τέλος ο κ. Σκουλάκης ευχαρίστησε την Πρόεδρο και το προσωπικό τουΔ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. καθώς και τον Δημοτικό Σύμβουλο της Δ.Ε. Κεραμειών κ. Β.Καστρινάκη “για την καθοριστική συμβολή τους στην υλοποίηση της νέας αυτής κοινωνικής δομής”.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ κα Χρύσα Χαριτάκη, ανέφερε ότι, “στο μέτρο των δυνατοτήτων μας και των μέσων που διαθέτει ο Δήμος Χανίων και ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής & Παιδείας, συμπαραστεκόμαστε στις ανάγκες της τρίτης ηλικίας, είτε μέσω των ένδεκα (11) ΚΑΠΗ που λειτουργούν με επιτυχία στο Δήμο μας, είτε μέσω του Προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”, είτε μέσω δράσεων Κοινωνικής Πρόνοιας, που έχουμε προγραμματίσει, είτε σε προσωπικό επίπεδο μέσα από την καθημερινή μας επαφή και επικοινωνία”.

Στην τελετή των εγκαινίων, παραβρέθηκαν επίσης Αντιδήμαρχοι Χανίων και Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και πλήθος κόσμου.