Αρχική > Event > Αρτηριακή Υπέρταση – Μύθοι και Πραγματικότητα: Η ομιλία που πραγματοποιήθηκε στο ΣΤ’ ΚΑΠΗ
27 Μάρτιος, 2013
18:30
ΣΤ' ΚΑΠΗ,

Το ΣΤ’ ΚΑΠΗ του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων στα πλαίσια των κοινωνικών του δράσεων και με γνώμονα πάντα την πρόληψη των κοινωνικών, ψυχολογικών και βιολογικών αναγκών των ατόμων της τρίτης ηλικίας , πραγματοποιεί μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων, με στόχο την ενημέρωση για την διατήρηση της σωματικής και ψυχολογικής υγείας των ηλικιωμένων.

Στο προγραμματισμό των δράσεων των ΚΑΠΗ του Δήμου Χανίων είναι η διοργάνωση θεματικών ενημερωτικών ιατρικών ομιλιών για τους ηλικιωμένους με σκοπό όχι μόνο την εκπαίδευση του κοινού ώστε να κρατηθεί ικανό και αυτόνομο, ισότιμο και ενεργό μέλος της κοινότητας αλλά και η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησης των ατόμων που συμμετέχουν.

Στο πλαίσιο αυτό την Τετάρτη 27 Μαρτίου , στις 6.30 το απόγευμα ο Γενικός/Οικογενειακός Γιατρός –υποψήφιος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Γαλανάκης Χρήστος μίλησε για :

« Αρτηριακή Υπέρταση-Μύθοι και Πραγματικότητα» και οι ενδιαφερόμενοι είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν και να συζητήσουν με τον γιατρό για ζητήματα υγείας που τους απασχολούν, και ο τρόπος προσέγγισης κάποιων ιδιαίτερα δύσκολων ιατρικών όρων με αυτό τον τρόπο γίνεται πιο εύκολος και πιο κατανοητός στο ευρύ κοινό.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ενορία Ι.Ν. Ευαγγελίστριας Χαλέπας και το «Κύτταρο Χαλέπας», στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο Ι.Ν. Ευαγγελίστριας Χαλέπας .

Αξίζει να σημειωθεί πως τα ΚΑΠΗ έχουν εισέλθει δυναμικά στην ζωή των τοπικών κοινωνιών, έχοντας καθιερώσει την παρουσία τους στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή όχι μόνο της λεγομένης Τρίτης ηλικίας, αλλά και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.