Αρχική > Causes > Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής
Slider5

Άμεση Τραπεζική Μεταφορά

(Κάντε μια δωρεά στον λογαριασμό "ΑΓΑΠΗΣ")

Τραπεζικός Λογαριασμός Όνομα Κατόχου - ΔΟΚΟΙΠΠ Δήμου Χανίων.
Αριθμός Τραπεζικού Λογαριασμού - 161724002.
Τράπεζα - Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων.

Επιταγή πληρωμής

(Αποστολή επιταγής στα γραφεία μας)
Στείλτε την επιταγή στην επόμενη Διεύθυνση:

Κυδωνίας 29, Κρήτη,Χανιά, ΤΚ. 73135
Σταθερό: 2821341627
Φαξ: 2821095292

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής αγωγής του ΔΟΚΟΙΠΠ Δήμου Χανίων λειτουργεί από το 2009 και βρίσκεται στο Καμπάνι Ακρωτηρίου σε ένα χώρο 4 στρεμμάτων. Απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ

Σκοπός του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής είναι η εκπαίδευση και ψυχαγωγία σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής με στόχο την ευαισθητοποίηση στην ορθή απόκτηση οδικής συμπεριφοράς, και γενικά με την προώθηση και καλλιέργεια θετικών προτύπων κυκλοφοριακής κουλτούρας.

Η εκπαίδευση των μαθητών στους κανόνες οδικής κυκλοφορίας πραγματοποιείται από εξειδικευμένο προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας και περιλαμβάνει την παρουσίαση κανόνων κυκλοφορίας και οδικής ασφάλειας ,την παρουσίαση του Πάρκου Κυκλοφοριακής αγωγής ,την εκπαίδευση στην ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων την πρακτική εξάσκηση στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης διαρκεί περίπου 3,5 ώρες , από τις 9.30 έως τις 13.00, και περιλαμβάνει τρία στάδια :

  • Κατά το πρώτο στάδιο οι μαθητές μαθαίνουν να αναγνωρίζουν την οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση του πάρκου (σήματα ) καθώς και τα υπόλοιπα στοιχεία ( ποδηλατόδρομο – πεζόδρομο- ράμπες κ.λπ.)
  • Ακολουθεί η εκπαίδευση των πεζών όπου τα παιδιά διδάσκονται πώς να κυκλοφορούν ως πεζοί με ασφάλεια στην πόλη .
  • Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την πρακτική εξάσκηση στα οχήματα του πάρκου (ποδήλατα και αυτοκινητάκια ).

Στο τέλος της εκπαίδευσης αποδίδεται στους μαθητές το δίπλωμα τους .

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ -ΚΑΝΟΝΕΣ

Τα παιδιά θα πρέπει να συνοδεύονται από τους εκπαιδευτικούς και να έχουν έγγραφη συγκατάθεση με υπεύθυνη δήλωση από τους τους γονείς προς το σχολείο .

Απαραίτητη προϋπόθεση για να πραγματοποιηθεί ολοκληρωμένα και αποτελεσματικά το πρόγραμμα είναι ο αριθμός των παιδιών να μην υπερβαίνει τα 20 με 25 άτομα .

Να σας υπενθυμίσουμε ακόμα ότι :

  • Η επίσκεψη στο πάρκο είναι δωρεάν
  • Τα παιδιά θα πρέπει να φορούν αυτοκόλλητες ετικέτες στις οποίες θα αναγράφεται ευδιάκριτα το μικρό τους όνομα
  • Θα κρατούν μαζί το ατομικό τους νερό και φαγητό
  • Να είναι ζεστά ντυμένα το χειμώνα και να φορούν καπέλο τις ηλιόλουστες μέρες

Πως θα κλείσετε ραντεβού για επίσκεψη στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Τα σχολεία που επιθυμούν και φέτος να επισκεφτούν το ΠΚΑ θα πρέπει εγκαίρως να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του ΔΟΚΟΙΠΠ προκειμένου να κλείσουν ραντεβού στα τηλέφωνα :2821341630 και 2821341628 κα Κατερίνα Κουνελάκη

Σε περίπτωση ανάγκης (ακυρώσεως ή διευκρινήσεων) μπορούν να επικοινωνούν με την στα τηλέφωνα :2821341630 και 2821341628 κα Κατερίνα Κουνελάκη.

Σε περίπτωση κακοκαιρίας η επίσκεψη αναγκαστικά ακυρώνεται και οι δάσκαλοι θα πρέπει να επικοινωνούν για νέο ραντεβού . Χρήσιμο θα είναι οι εκπαιδευτικοί να επιβεβαιώνουν το ραντεβού τους, τουλάχιστον την προηγούμενη μέρα, με τηλεφώνημα τους στην κ. Κατερίνα Κουνελάκη και στα τηλέφωνα 2821341630 ή 2821341628.